top of page

WEDDINGPLANNING I STYLING & VERHUUR

Wanneer ik mensen vertel dat ik weddingplanner ben, krijg ik vaak de vraag wat ik dan eigenlijk doe. Hieronder neem ik je stap voor stap mee in het proces. Van onze eerste kennismaking tot na de trouwdag. 

Samen plannen we een kennismakingsgesprek in waarin wij al jullie wensen bespreken en elkaar (het woord zegt het al) beter leren kennen. Het kan over van alles gaan! Van het thema op de bruiloft of dingen waar jullie tegenaan lopen, tot jullie wintersportvakantie van afgelopen winter. 

Dit gesprek is vaak online, maar kan ook telefonisch of face to face. Ik trek hier minimaal 1 uur voor uit. De ene keer zijn we na 60 minuten wel uitgepraat, de andere keer zouden we na 2 uur nog wel een uur kunnen doorkletsen. 

01.

Nice to meet you

03.

02.

Op basis van jullie wensen maak ik een persoonlijk voorstel dat daarbij aansluit. Ik maak een inschatting van het aantal uren dat ik hierin investeer. 

Of dit nu gaat om een weddingplanner, ceremoniemeester of stylist. 

True love

Afhankelijk van jullie wensen ga ik voor jullie aan de slag! Als weddingplanner kijk ik mee naar verschillende locaties en selecteer ik de best passende voor jullie en gaan we hier langs om de sfeer te proeven. 

Zodra de locatie rond is en de datum is geprikt ga ik op zoek naar iemand die save the dates en uitnodigingen kan maken in de stijl die jullie willen! 

 

Heb je zelf geen zin om deze allemaal te adresseren en die postzegels te plakken? Laat dat ook lekker aan mij over! 

Verder kan ik ondersteunen in de zoektocht naar een passende taart en sweets, kleding en schoenen voor de bruid en de bruidegom, haar en make-up, bloemen, muziek, ringen, een foto- en/of videograaf, trouwambtenaar, cateraar, en nog veel meer! Ik stel jullie voor aan verschillende leveranciers waar ik graag mee samenwerk. Ben je al nieuwsgierig? Klik hier voor een klein voorproefje van mijn lieveling leveranciers. 

 

Willen jullie iets anders dan iedereen die jullie is voorgegaan? Dan ga ik graag met jullie op onderzoek uit! Gaan jullie full Italian style? Dan ga ik daarin mee met een Italiaanse Prosecco bar in de vorm van een toffe bakscooter, een pasta buffet en aan het eind van de avond een heerlijke ijsfiets met Italiaans ijs.

Dat is bij deze geregeld! 

Jullie geven zelf aan wat jullie zelf willen doen en waar jullie mijn input willen. 

Yes, I do!

In het hele voorbereidingsproces zullen wij voornamelijk contact hebben via de mail, whatsapp en telefonisch. ± 6 weken voor de trouwdag spreken wij voor een laatste keer af op de trouwlocatie om met de mensen daar alles in detail door te lopen. Soms zit er wel meer dan een jaar tussen dat eerste locatiebezoek en de trouwdag waarbij het heel logisch is wanneer jullie wensen iets zijn veranderd. Dit bespreek ik uiteraard tussentijds ook met de locatie, maar voor de laatste checks gaan wij er nog één keer samen langs. 

Ik houd vervolgens de locatie op de hoogte van eventuele wijzigingen in bijvoorbeeld de aantallen gasten die jullie verwachten of eventuele allergieën of dieetwensen die nog binnenkomen. 

De laatste puntjes op de i voor het draaiboek en dan komen we echt heel dichterbij! 

04.

It's your wedding day

05.

Het is zover! De grote dag. De dag waar je al dagen, weken, maanden, misschien zelfs al jaren naar uitkijkt! 

Ik zorg altijd dat ik uiterlijk één uur voor de gasten aanwezig ben voor de laatste checks op de trouwlocatie. Vaak neem ik een assistent mee om echt alles op rolletjes te laten lopen. Kunnen de gasten goed ontvangen worden? Is de trouwambtenaar al aanwezig? Staan alle stoelen klaar voor de ceremonie? Is de aankleding tot in de puntjes verzorgd? Etcetera. 

Gedurende de dag ontvangen wij de gasten en staan wij continue klaar voor hen, de leveranciers en uiteraard voor het bruidspaar. Wij zijn echt de spin in het web en het aanspreekpunt voor iedereen die op deze dag een (praktische) vraag heeft. 

Ik vertel meer over mijn werkzaamheden op zo'n dag in mijn blogs. Hierin deel ik ook mijn ideeën over de dagindeling, verschillende onderdelen en planningen van een bruiloft en hoe dit allemaal ook best anders kan dan het standaard plaatje. 

MarloesvanderLindePhotographyDesign-210_

Happy ever after

06.

De bruiloft zit erop, maar dat betekent nog niet dat onze samenwerking stopt. Ik kan de financiële afronding voor jullie overnemen en al die facturen die achteraf nog komen voor jullie betalen. Zo kunnen jullie heerlijk genieten van een romantische huwelijksreis. 

Na een paar weken neem ik contact met jullie op om lekker bij te kletsen. Hoe hebben jullie de dag ervaren? En de voorbereidingen. Vaak zijn de beelden van de foto(-en video)graaf tegen die tijd ook binnen en kijken we samen terug op jullie prachtige dag.

bottom of page